De kangoeroewoning heruitgevonden

Met een creatieveling in huis was het aanvankelijk plan om alles zelf te doen.De lange zoektocht naar bouwfirma’s leek in eerste instantie die idee te bevestigen, de contacten verliepen niet goed en meneer en mevrouw hadden geen goed gevoel bij de besprekingen. Ze wilden nog één firma een kans geven, en dat was Qubo: “Alle bouwfirma’s waar we heen gingen waren zo beperkt in hun opties”, vertelt mevrouw. “We hebben heel veel rondgereden, zijn veel naar huizen gaan kijken, maar hadden altijd een negatief gevoel bij de firma’s. Ze waren heel beperkt in ontwerpen en keuzes. Bij Qubo hadden we een heel ander gevoel, daar was het duidelijk dat het heel open was qua keuze. Het gevoel om volledig vrij te zijn in wat je wil bouwen, maar dan met de begeleiding van het team experten.”

ander nieuws

Originele kustwoning, nieuw droomhuis met authentieke uitstraling

Bouwen Landelijke Stijl, Originele kustwoning, editie 2014 Voor de bewoners was het niet hun eerste grote bouwavontuur. Ze besloten ze voor een meer landelijke stijl te gaan, helemaal passend bij typische, karaktervolle woningen uit de omgeving. Om dat te bewerkstelligen, lieten ze niks aan het toeval over. “We zijn heel wat woningen gaan bezichtigen in de regio, maar ook in en rond Sint-Martens-Latem, waar je heel wat woningen ziet in de stijl die wij voor ogen hadden”, verduidelijkt Paul Kamerbeek. “Dankzij die zoektocht wisten we al precies wat we wilden voordat we een architect gecontacteerd hadden: een speelse, landelijke woning met een authentieke uitstraling, verschillende volumes en originele details. Zelfs de kleur van de voegen stond al vast.” “Dat klopt”, vult Bart De Malsche van Qubo hem aan. “Toen ze bij ons aanklopten, hadden ze een zeer duidelijk wensenpakket. Vervolgens kwam het eropaan om met onze technische knowhow en materialenkennis al die ideeën naar een comfortabel leefbare woning te vertalen.”

Delen

Levenslang landelijk wonen in Buggenhout

Home Sweet Home, Levenslang landelijk wonen in Buggenhout, november 2015 De eigenaars van dit mooie huis in het landelijke Buggenhout wisten van de meet af aan dat zij wilden bouwen. Meneer, een zelfstandige transporteur, had reeds een perceel ter beschikking en huren was niets voor het koppel. Het moest een huis worden in landelijke stijl, maar zonder al te veel fransjes. Verder was hun wens dat het huis zou kunnen mee-evolueren met de levensomstandigheden.
Het koppel wilde na de bouw meteen in hun woning instappen en genieten. Alles moest dus tijdens de bouw gebeuren en af raken. "We moeten ons nergens nog zorgen over maken. Qubo heeft ons vanaf het lastenboek ook stap voor stap op de hoogte gehouden van evolutie en kosten: de uiteindelijke afrekening scheelde maar € 10 met de vooropgestelde prijs!"
 

Delen