De kangoeroewoning heruitgevonden

Met een creatieveling in huis was het aanvankelijk plan om alles zelf te doen.De lange zoektocht naar bouwfirma’s leek in eerste instantie die idee te bevestigen, de contacten verliepen niet goed en meneer en mevrouw hadden geen goed gevoel bij de besprekingen. Ze wilden nog één firma een kans geven, en dat was Qubo: “Alle bouwfirma’s waar we heen gingen waren zo beperkt in hun opties”, vertelt mevrouw. “We hebben heel veel rondgereden, zijn veel naar huizen gaan kijken, maar hadden altijd een negatief gevoel bij de firma’s. Ze waren heel beperkt in ontwerpen en keuzes. Bij Qubo hadden we een heel ander gevoel, daar was het duidelijk dat het heel open was qua keuze. Het gevoel om volledig vrij te zijn in wat je wil bouwen, maar dan met de begeleiding van het team experten.”

ander nieuws

"Er was eens een keuken en er kwam een huis rond"

Home Sweet Home, "Er was eens een huis en er kwam een huis rond", zomer 2012

Het huis van Kathleen en Wim bevindt zich in een woonerf aan een doodlopende straat, zeer rustig en gezellig gelegen. Van buitenaf gezn heeft dit huis een relatief eenvoudige vorm: één rechthoekig volume met de twee verdiepingen, niet onderkelderd. Het dak, dat niet het volledige woonvolume overkapt, herbergt een ruime zolder. Bart van Qubo legt de ‘eenvoud’ van het plan uit: “Compactheid is een noodzaak voor een energiezuinige woning. Veel in- en uitsprongen verhinderen immers het luchtdicht maken ervan.”Voor Qubo is het verder van belang dat een pand goed past in zijn omgeving en ook daar is de bouwfirma in geslaagd: de overige huizen op dit woonerf – ook van Qubo – vertonen een grote uniformiteit.

Delen

Meest energiezuinige woning van België: energiezuinigheid ten top

Home Sweet Home, Meest energiezuinige woning van België: energiezuinigheid ten top, augustus - september - oktober 2015 In Home Sweet Home botsen we wel vaker op unieke projecten, maar zelden is die term zo letterlijk te nemen als bij dit project. In een rustige verkavelingsstraat in Sint-Amands staat immers de meest energievriendelijke woning van België. En dat mag u heel letterlijk nemen. Deze energiepluswoning levert zelfs meer energie op dan een doorsnee gezin van vier kan verbruiken. Jazeker, het is mogelijk. En vergeet de clichés over ongezellige passiefwoningen, kleine ramen en kou in de winter. De woning die we bezoeken is een aantrekkelijk huis dat ruimte, comfort en esthetiek uitstraalt. 

Delen