Innovatie op Batibouw: Qubo bouwde meest energiezuinige, normale woning van België

TV Oost, Innovatie op Batibouw: Qubo bouwde de meest energiezuinige, normale woning van België, februari 2016

Energiezuinig bouwen is ook dit jaar een belangrijk thema op Batibouw. TV Oost kwam dan ook langs op onze stand en sprak met ons over onze E+ woning, de meest energiezuinige woning van België.


 

ander nieuws

Derde architect, goede architect

Home Sweet Home, Derde architect, goede architect, zomer 2011 Derde keer, goede keer: het is een cliché maar in dit verhaal klopt het wel als een bus. Een gezin was in de buurt van Antwerpen op zoek naar een geschikte architect voor hun nieuwe woning. De woning was voorzien op een hoekperceel met een niet-alledaagse vorm, én evenmin de "ideale" oriëntering ten opzichte van de zon. Twee eerder aangesproken architecten beten er hun tanden op stuk. Dan vonden meneer en mevrouw op het internet het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Qubo. De vaklui van Qubo luisterden goed naar de wensen van de bouwheer. Ze ontwierpen en realiseerden een relatief compacte, moderne woning die probleemloos kon ingepast worden op het 'moeilijk' perceel. Veel licht, een super-efficiënte ruimtebenutting en veel praktisch comfort zijn de voornaamste kwaliteiten in deze tijdloze gezinswoning.

Delen

Rondetafelgesprek met de bouwsector

Na de woonbonus: hoe opbouwend wordt het dit jaar? De Vrije Beroeper, januari - februari - maart 2015 Nee, de vastgoedmarkt stuikt niet in elkaar nu de woonbonus deels is afgeschaft. Na de rush eind 2014 blijft de Belg ook dit jaar volop huizen kopen, bouwen en verbouwen. "De woonbonus was een hype. De lage rente heeft veel meer impact", luidt de analyse. Hoe dan ook goed nieuws voor de bouwsector dus. Al blijven er pijnpunten. De Vrije Beroeper organiseerde een pittig gesprek met vastgoedmakelaar Gert Toye, notaris Vincent Van Walleghem, architect Urbain Van De Voorde en aannemer Bart De Malsche (Qubo).

Delen