Innovatie op Batibouw: Qubo bouwde meest energiezuinige, normale woning van België

TV Oost, Innovatie op Batibouw: Qubo bouwde de meest energiezuinige, normale woning van België, februari 2016

Energiezuinig bouwen is ook dit jaar een belangrijk thema op Batibouw. TV Oost kwam dan ook langs op onze stand en sprak met ons over onze E+ woning, de meest energiezuinige woning van België.


 

ander nieuws

Een gebouw moet over dertig jaar nog altijd mooi zijn

Ondernemers, Tijdloos, huiselijk en duurzaam voor nieuw bedrijfsgebouw Qubo, januari 2008 Albert De Malsche startte in 1991 bouwbedrijf Qubo op samen met zijn zonen Bart en Tom. Ondertussen groeide het familiebedrijf uit tot een solide onderneming met veertig medewerkers. De visie is gebleven, vertelt Bart De Malsche: "Onze visie is dat het ontwerpen en het bouwen van een woning hand in hand moeten gaan. Als architect moet je met de mensen een lange weg afleggen om uiteindelijk een mooie creatie te maken, waarin de klant zich letterlijk thuis voelt. Wij werken altijd op dezelfde manier: mensen vertellen ons hun behoeften, wij maken op basis daarvan een ontwerp en stellen een concept voor dat past binnen hun budget. We werken liefst met traditionele materialen en leggen de nadruk op duurzaam en onderhoudsarm, maar toch betaalbaar."

Delen

Informatiesessie EPB door VEA

VEA (Vlaams Energie Agentschap), Informatiesessie energieprestatieregelgeving voor verslaggevers, 29/9/2014 De EPB-verslaggeving van alle woningen van Bouwbedrijf Qubo gebeurt door interne, vakbekwame EPB-verslaggevers. Door alle kennis inhuis te verzamelen is Bouwbedrijf Qubo erg goed georganiseerd en weten wij eenvoudig op uw behoeften in te spelen. De EPB-verslaggevers scholen zich permanent bij. Zo volgen zij de jaarlijkse informatiesessie van het VEA. De sessie vond plaats in het Consciencegebouw van de Vlaamse Overheid te Brussel.

Delen