Blog: Leven in de meest energiezuinige woning van België

Blogspot, Leven in "de meest energiezuinige woning van België", 3 januari 2016

"Het doel van deze blog is het bieden van een objectief inzicht in het dagelijks leven in de meest energiezuinige woning van België door het delen van ervaringen en het bieden van informatie. Maar ook door je mee te laten kijken, zoals naar de opbrengst van de zonnepanelen."

In deze blog worden de gehanteerde, energiezuinige technieken duidelijk besproken, net als het effect op de woonkwaliteit en je energierekening. Je kan ook live opvolgen wat de zonnepanelen al hebben opgebracht. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Klik hier om de blog te lezen, of hier om de live data te bekijken.

ander nieuws

Derde architect, goede architect

Home Sweet Home, Derde architect, goede architect, zomer 2011 Derde keer, goede keer: het is een cliché maar in dit verhaal klopt het wel als een bus. Een gezin was in de buurt van Antwerpen op zoek naar een geschikte architect voor hun nieuwe woning. De woning was voorzien op een hoekperceel met een niet-alledaagse vorm, én evenmin de "ideale" oriëntering ten opzichte van de zon. Twee eerder aangesproken architecten beten er hun tanden op stuk. Dan vonden meneer en mevrouw op het internet het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Qubo. De vaklui van Qubo luisterden goed naar de wensen van de bouwheer. Ze ontwierpen en realiseerden een relatief compacte, moderne woning die probleemloos kon ingepast worden op het 'moeilijk' perceel. Veel licht, een super-efficiënte ruimtebenutting en veel praktisch comfort zijn de voornaamste kwaliteiten in deze tijdloze gezinswoning.

Delen

Radio 1 interviewt Qubo - "Bouwen is een kwestie van vertrouwen"

Radio 1 - De bende van Annemie - "Bouwen is een kwestie van vertrouwen" Hoe komt het dat de aannemers van vandaag aarzelend toezeggen, afspraken afzeggen of maanden tijd uittrekken voor offertes? Annemie Peeters vroeg het aan Bart De Malsche, bedrijfsleider van bouwbedrijf Qubo. 
Lees het volledig artikel of beluister het volledig fragment hier. 

Delen