Blog: Leven in de meest energiezuinige woning van België

Blogspot, Leven in "de meest energiezuinige woning van België", 3 januari 2016

"Het doel van deze blog is het bieden van een objectief inzicht in het dagelijks leven in de meest energiezuinige woning van België door het delen van ervaringen en het bieden van informatie. Maar ook door je mee te laten kijken, zoals naar de opbrengst van de zonnepanelen."

In deze blog worden de gehanteerde, energiezuinige technieken duidelijk besproken, net als het effect op de woonkwaliteit en je energierekening. Je kan ook live opvolgen wat de zonnepanelen al hebben opgebracht. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Klik hier om de blog te lezen, of hier om de live data te bekijken.

ander nieuws

Dubbele passie voor bouwambacht

Riant wonen, Dubbele passie voor bouwambacht, 2008 De bouwheer diende zich aan als een professioneel 'techneut', iemand die een passie voor uiterste precisie verenigt met een zeldzaam gevoel voor creativiteit. De opdracht was zo gedetailleerd uitgewerkt, dat ze haast als lastenboek kon worden doorgekopieerd. Qubo leverde het gezochte tegengewicht om een uitgebalanceerde realisatie tot een goed einde te leiden.

Delen

Compact, ruim en gezellig

Home Sweet Home, Compact, ruim en gezellig, najaar 2009

Om ruim en gezellig te wonen heb je niet steeds een mastodont van een huis op een groot perceel nodig. Home Sweet Home ging op bezoek bij een gezin dat zich zeer goed thuis voelt in een half-open bebouwing op een perceel van goed 3 are, gelegen in een rustige, doodlopende straat. De bewoners – vader, moeder en één zoon - beschikken hier over ruim 200 m² nuttige oppervlakte, een garage en een tuin. Veel ruimtelijk comfort wordt gecreëerd door de grote, hoge glaspartij in de achtergevel van de woning. Nadat we dit bouwperceel hadden gekocht, konden we op zoek naar een aannemer. Na zorgvuldige selectie kozen we uiteindelijk voor Qubo. En ik durf met gerust hart zeggen: met dit bedrijf zou ik meteen opnieuw willen bouwen!”

Delen