Blog: Leven in de meest energiezuinige woning van België

Blogspot, Leven in "de meest energiezuinige woning van België", 3 januari 2016

"Het doel van deze blog is het bieden van een objectief inzicht in het dagelijks leven in de meest energiezuinige woning van België door het delen van ervaringen en het bieden van informatie. Maar ook door je mee te laten kijken, zoals naar de opbrengst van de zonnepanelen."

In deze blog worden de gehanteerde, energiezuinige technieken duidelijk besproken, net als het effect op de woonkwaliteit en je energierekening. Je kan ook live opvolgen wat de zonnepanelen al hebben opgebracht. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Klik hier om de blog te lezen, of hier om de live data te bekijken.

ander nieuws

Originele kustwoning, nieuw droomhuis met authentieke uitstraling

Bouwen Landelijke Stijl, Originele kustwoning, editie 2014 Voor de bewoners was het niet hun eerste grote bouwavontuur. Ze besloten ze voor een meer landelijke stijl te gaan, helemaal passend bij typische, karaktervolle woningen uit de omgeving. Om dat te bewerkstelligen, lieten ze niks aan het toeval over. “We zijn heel wat woningen gaan bezichtigen in de regio, maar ook in en rond Sint-Martens-Latem, waar je heel wat woningen ziet in de stijl die wij voor ogen hadden”, verduidelijkt Paul Kamerbeek. “Dankzij die zoektocht wisten we al precies wat we wilden voordat we een architect gecontacteerd hadden: een speelse, landelijke woning met een authentieke uitstraling, verschillende volumes en originele details. Zelfs de kleur van de voegen stond al vast.” “Dat klopt”, vult Bart De Malsche van Qubo hem aan. “Toen ze bij ons aanklopten, hadden ze een zeer duidelijk wensenpakket. Vervolgens kwam het eropaan om met onze technische knowhow en materialenkennis al die ideeën naar een comfortabel leefbare woning te vertalen.”

Delen

Levenslang landelijk wonen in Buggenhout

Home Sweet Home, Levenslang landelijk wonen in Buggenhout, november 2015 De eigenaars van dit mooie huis in het landelijke Buggenhout wisten van de meet af aan dat zij wilden bouwen. Meneer, een zelfstandige transporteur, had reeds een perceel ter beschikking en huren was niets voor het koppel. Het moest een huis worden in landelijke stijl, maar zonder al te veel fransjes. Verder was hun wens dat het huis zou kunnen mee-evolueren met de levensomstandigheden.
Het koppel wilde na de bouw meteen in hun woning instappen en genieten. Alles moest dus tijdens de bouw gebeuren en af raken. "We moeten ons nergens nog zorgen over maken. Qubo heeft ons vanaf het lastenboek ook stap voor stap op de hoogte gehouden van evolutie en kosten: de uiteindelijke afrekening scheelde maar € 10 met de vooropgestelde prijs!"
 

Delen