Meest energiezuinige woning van België: energiezuinigheid ten top

Het is bouwbedrijf Qubo, al jarenlang een vaste waarde op de constructiemarkt, dat die bijzondere verwezenlijking op zijn naam mag schrijven. Wij willen maar al te graag uitvissen hoe ze dat precies hebben klaargespeeld en gaan daarvoor aankloppen bij zaakvoerder Bart De Malsche: "Dit project is ook voor ons iets anders dan we gewoon zijn te doen. Als energiebewust bedrijf verdiepen wij ons natuurlijk al lang in energiebezuinigende technieken. Maar dit project is toch uniek. Het is een onderzoeksproject, een experiment waar we met plezier deel van uitmaken. Om te leren voor de toekomst en waar nodig te optimaliseren."

ander nieuws

Blog: Leven in de meest energiezuinige woning van België

Blogspot, Leven in "de meest energiezuinige woning van België", 3 januari 2016 De bewoner van de E+ (energieplus) woning in Sint-Amands is zo trots op zijn woning dat hij er een blog over schreef. Je kan hierop zijn eigen ervaringen lezen, alsook de live data van de zonnepanelen opvolgen!
De E+ woning wekt meer energie op dan een gemiddeld gezin van vier nodig heeft, dankzij het gebruik van verschillende energiezuinige technieken. Wat is nu het werkelijke effect van die technologieën? Wat werkt wel en wat niet? Is het de investering waard? Deze blog hoopt hier wat duidelijkheid in te bieden.
Klik hier om de blog te lezen, of hier om de live data te bekijken.

Delen

Derde architect, goede architect

Home Sweet Home, Derde architect, goede architect, zomer 2011 Derde keer, goede keer: het is een cliché maar in dit verhaal klopt het wel als een bus. Een gezin was in de buurt van Antwerpen op zoek naar een geschikte architect voor hun nieuwe woning. De woning was voorzien op een hoekperceel met een niet-alledaagse vorm, én evenmin de "ideale" oriëntering ten opzichte van de zon. Twee eerder aangesproken architecten beten er hun tanden op stuk. Dan vonden meneer en mevrouw op het internet het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Qubo. De vaklui van Qubo luisterden goed naar de wensen van de bouwheer. Ze ontwierpen en realiseerden een relatief compacte, moderne woning die probleemloos kon ingepast worden op het 'moeilijk' perceel. Veel licht, een super-efficiënte ruimtebenutting en veel praktisch comfort zijn de voornaamste kwaliteiten in deze tijdloze gezinswoning.

Delen