Postume hulde aan op vakantie verongelukte werfleider tijdens Hamse Wedstrijd

Het Nieuwsblad, Collega's in actie voor overleden Willem in Watermolentriatlon, 9/06/2015

De deelname van Bouwbedrijf Qubo aan de Watermolentrialon staat dit jaar in het teken van overleden collega en vriend, Willem Huylebroeck. Hij organiseerde al jaren met veel engagement de deelname aan deze bedrijventriatlon tot vorig jaar het noodlot toesloeg tijdens zijn vakantie in Frankrijk. Samen met zijn vriendin Lotte werden ze aangereden door een auto terwijl ze aan hun laatste fietstocht bezig waren. Voor Willem kwam spijtig genoeg alle hulp te laat, maar Lotte heeft zich erdoor gevochten en staat nog een lange en moeilijke weg te wachten. Er zijn speciale T-shirts gemaakt in het teken van Team Willem. Op de T-shirt staan enkele kernwoorden die het karakter van Willem kort samenvatten: behulpzaam, betrouwbaar, opgewekt, doorzetter, sociaal en oprecht.

ander nieuws

De kangoeroewoning heruitgevonden

Home Sweet Home, De kangoeroewoning heruitgevonden, februari 2016 Steeds meer jonge gezinnen bekijken de optie om opnieuw met meerdere leden van de familie onder één dak te wonen. De kangoeroewoningen, zijn een vrij recent fenomeen dat de laatste tijd aan populariteit wint. In het landelijke dorp Londerzeel werd de gedroomde grond gevonden om hun project waar te maken: een dubbele woonst voor het jonge gezin, en de ouders van de heer des huizes.
Hoewel er gekozen werd voor een uniforme buitenkant, zijn de twee woonsten binnen volledig naar de hand van de bewoners gezet. Alles is in één geheel gehouden en zo lijkt het wel alsof er één groot huis staat, en geen tweewoonst. De inkom van de ouders is aan de zijkant van hun woonst geplaatst om zo goed het onderscheid te maken tussen de twee woningen.

Delen

Qubo opteert voor BTW-eenheidstarief in de bouwsector

Aannemer, "Btw-verschil tussen nieuwbouw en renovatie is absurd", editie november 2016
Om als bedrijfsleider in de bouwsector steeds een zicht te hebben op nieuwe tendensen en evoluties, kun je verschillende paden bewandelen. Bart De Malsche van bouwbedrijf Qubo opteerde ervoor om te zetelen in het directiecomité van Bouwunie. Zo weet hij welke thema's over pakweg tien jaar hot zullen zijn, en kan hij zaken aankaarten die hij als pijnpunten ervaart, zoals het 21%-btw-tarief voor de nieuwbouw. Het vakblad Aannemer had een gesprek met deze ondernemer van de tweede generatie.

Delen