Qubo ontwerpt en bouwt woning als energiecentrale

Voka ondernemers, E+, de woning van de toekomst?, nummer 5 - mei 2015

De markt van hernieuwbare energiebronnen biedt verschillende mogelijkheden om die energie op te wekken. Er werd geopteerd voor een combinatie van een lucht-water-warmtepomp, een zonneboiler en zowel zonnepanelen op het dak als aan de achtergevel. Zonnepanelen aan een gevel worden niet vaak toegepast, maar dit heeft wel verschillende voordelen. Zo wordt de energieproductie verhoogd en gaan ze ook oververhitting door de zon tegen. Warmte wordt afgegeven via vloer- en wandverwarming en er wordt geventileerd met warmterecuperatie. Bij dit systeem wordt de versie buitenlucht mechanisch binnengezogen en tegelijk verwarmd door de warme, gebruikte binnenlucht.

Qubo was het eerste bouwteam dat het label van EnergieBewuste Aannemer heeft behaald. Gedelegeerde bestuurders Bart en Tom De Malsche zagen dit als een uitgelezen kans om meer ervaring op te doen inzake het bouwproces van zeer energiezuinige woningen. Ook voor de werknemers was dit een goede leerschool.

ander nieuws

Meest energiezuinige woning van Belgiƫ: energiezuinigheid ten top

Home Sweet Home, Meest energiezuinige woning van België: energiezuinigheid ten top, augustus - september - oktober 2015 In Home Sweet Home botsen we wel vaker op unieke projecten, maar zelden is die term zo letterlijk te nemen als bij dit project. In een rustige verkavelingsstraat in Sint-Amands staat immers de meest energievriendelijke woning van België. En dat mag u heel letterlijk nemen. Deze energiepluswoning levert zelfs meer energie op dan een doorsnee gezin van vier kan verbruiken. Jazeker, het is mogelijk. En vergeet de clichés over ongezellige passiefwoningen, kleine ramen en kou in de winter. De woning die we bezoeken is een aantrekkelijk huis dat ruimte, comfort en esthetiek uitstraalt. 

Delen

Voorstelling plannenboek 2015 tijdens onze opendeurdag

Bouwdromen werden gerealiseerd tijdens de opendeurdag bij Qubo Naar jaarlijkse gewoonte stelden we ons nieuw plannenboek 2015 voor tijdens opendeurdag op 13 februari 2015. Dit jaar kreeg ons plannenboek een volledige make-over en werden er weer nieuwe plannen toegevoegd. Wie interesse had kon een diavoorstelling meevolgen waarin we ons bouwproces duidelijk in woord en beeld uitleggen. Wie daarna nog vragen had over zijn bouwplannen kon dit verder bespreken met onze bouwadviseurs en andere medewerkers. Tijdens een rondleiding doorheen de kantoren en het magazijn konden de bezoekers ons denkcentrum van dichtbij bekijken. Plannen en materialen waren uitgestald en konden bekeken worden waardoor elke bouwheer een goed beeld kon vormen van hoe zijn bouwproces zal verlopen. Iedere bezoeker kreeg daarnaast ook 2 Batibouwtickets. Kortom, dit was de perfecte avond om bouwdromen te laten uitkomen!

Delen