Qubo ontwerpt en bouwt woning als energiecentrale

Voka ondernemers, E+, de woning van de toekomst?, nummer 5 - mei 2015

De markt van hernieuwbare energiebronnen biedt verschillende mogelijkheden om die energie op te wekken. Er werd geopteerd voor een combinatie van een lucht-water-warmtepomp, een zonneboiler en zowel zonnepanelen op het dak als aan de achtergevel. Zonnepanelen aan een gevel worden niet vaak toegepast, maar dit heeft wel verschillende voordelen. Zo wordt de energieproductie verhoogd en gaan ze ook oververhitting door de zon tegen. Warmte wordt afgegeven via vloer- en wandverwarming en er wordt geventileerd met warmterecuperatie. Bij dit systeem wordt de versie buitenlucht mechanisch binnengezogen en tegelijk verwarmd door de warme, gebruikte binnenlucht.

Qubo was het eerste bouwteam dat het label van EnergieBewuste Aannemer heeft behaald. Gedelegeerde bestuurders Bart en Tom De Malsche zagen dit als een uitgelezen kans om meer ervaring op te doen inzake het bouwproces van zeer energiezuinige woningen. Ook voor de werknemers was dit een goede leerschool.

ander nieuws

Dubbele passie voor bouwambacht

Riant wonen, Dubbele passie voor bouwambacht, 2008 De bouwheer diende zich aan als een professioneel 'techneut', iemand die een passie voor uiterste precisie verenigt met een zeldzaam gevoel voor creativiteit. De opdracht was zo gedetailleerd uitgewerkt, dat ze haast als lastenboek kon worden doorgekopieerd. Qubo leverde het gezochte tegengewicht om een uitgebalanceerde realisatie tot een goed einde te leiden.

Delen

Radio 1 interviewt Qubo - "Bouwen is een kwestie van vertrouwen"

Radio 1 - De bende van Annemie - "Bouwen is een kwestie van vertrouwen" Hoe komt het dat de aannemers van vandaag aarzelend toezeggen, afspraken afzeggen of maanden tijd uittrekken voor offertes? Annemie Peeters vroeg het aan Bart De Malsche, bedrijfsleider van bouwbedrijf Qubo. 
Lees het volledig artikel of beluister het volledig fragment hier. 

Delen