Qubo ontwerpt en bouwt woning als energiecentrale

Voka ondernemers, E+, de woning van de toekomst?, nummer 5 - mei 2015

De markt van hernieuwbare energiebronnen biedt verschillende mogelijkheden om die energie op te wekken. Er werd geopteerd voor een combinatie van een lucht-water-warmtepomp, een zonneboiler en zowel zonnepanelen op het dak als aan de achtergevel. Zonnepanelen aan een gevel worden niet vaak toegepast, maar dit heeft wel verschillende voordelen. Zo wordt de energieproductie verhoogd en gaan ze ook oververhitting door de zon tegen. Warmte wordt afgegeven via vloer- en wandverwarming en er wordt geventileerd met warmterecuperatie. Bij dit systeem wordt de versie buitenlucht mechanisch binnengezogen en tegelijk verwarmd door de warme, gebruikte binnenlucht.

Qubo was het eerste bouwteam dat het label van EnergieBewuste Aannemer heeft behaald. Gedelegeerde bestuurders Bart en Tom De Malsche zagen dit als een uitgelezen kans om meer ervaring op te doen inzake het bouwproces van zeer energiezuinige woningen. Ook voor de werknemers was dit een goede leerschool.

ander nieuws

Sleutelklaar, maar vooral persoonlijk

Riant Wonen, Sleutelklaar maar vooral persoonlijk, december 2004 Kwaliteit en duurzaamheid aan een betaalbare prijs, wederzijds vertrouwen en een optimale kostenbeersing: al sinds 1991 vormen ze samen dé fundamenten van de succesvolle nieuwbouwprojecten van Qubo nv. Al even lang vormt bij het sleutelklare, familiale bouwbedrijf uit Hamme de inbreng van de klant de basis van elke samenwerking. Wie met Qubo in zee gaat, hoeft niet te kiezen uit een paar basismodellen. Integendeel, elke opdracht wordt individueel aangepakt en tot en met de definitieve uitvoering persoonlijk begeleid.
 

Delen

Werfbezoek aan de eerste Energie+ woning in Belgiƫ in opbouw door Qubo

Magazine van Bouwunie, Betaalbaar en Energiezuinig Bouwen, nummer 5 - 2014 Bouwbedrijf Qubo leidde de leden van Bouwunie rond in hun Energie+ woning. Deze woning wekt meer energie op dan de woning verbruikt. De overschot aan energie kan mogelijks gebruikt worden voor het opladen van een elektrische wagen.

Delen