Ik ga bouwen. Wat nu?

1. Kies uw bouwgrond

Uw bouwplannen starten natuurlijk met de zoektocht naar een geschikte bouwgrond. Uit ervaring weten we dat dit een spannende ervaring is. We geven u dan ook graag enkele tips bij het kiezen van een grond.

Waar wilt u het huis van uw dromen bouwen? De meeste bouwers hebben vooraf een voorkeur voor een bepaalde locatie. Enkele criteria die u wellicht al wilt afvinken zijn:

Naast de locatie raden we aan om ook zeker met enkele praktische zaken rekening te houden. Zo vraagt u best steeds de stedenbouwkundige voorschriften aan bij de gemeente om een overzicht te krijgen van de bouwmogelijkheden. Kijk daarnaast zeker het bodemattest na dat de verkoper verplicht moet voorleggen (in het Vlaamse Gewest). Informeer u tenslotte ook over de samenstelling en weerstand van de ondergrond van uw terrein. Laat een sondering uitvoeren of vraag deze op indien deze al beschikbaar is. Op die manier komt u bij de effectieve bouwstart niet voor verrassingen te staan. De testresultaten geven namelijk een duidelijk beeld over het type fundering dat uw toekomstige woning nodig zal hebben.

Qubo heeft ook een aantal bouwgronden te koop in combinatie met een woning. We noemen het onze grond + woning formule. Neem hier gerust een kijkje.

2.Budgetbepaling

Hoeveel kan u besteden aan de woning van uw dromen? Een goed begin om hierachter te komen is een inventaris op te stellen van uw financiële middelen. Denk aan eigen inbreng, financiële steun van de ouders/familie, hypothecaire lening,…

Voor die laatste kan een bezoek aan de bank een verhelderende kijk geven op het totaalplaatje. Zij weten als geen ander op basis van uw gezamenlijk loon wat uw maximale leencapaciteit is. Wanneer u uw totaalbudget kent, kunt u het budget bepalen dat u wenst te spenderen aan de effectieve bouw van uw nieuwe woning. 

Wij raden u aan om dit te doen alvorens u start met de zoektocht naar een geschikte aannemer. Met een goede voorbereiding is al een zeer groot deel van uw werk gedaan.

3. De aannemer

Een woning bouwen vergt de nodige kennis van verschillende disciplines. Stabiliteitsstudies, ruwbouw, elektriciteitswerken, sanitaire voorzieningen,… De lijst is lang. Indien u zich hiermee niet comfortabel voelt is het aangeraden een aannemer te zoeken die u kan bijstaan gedurende het hele bouwproces.

Qubo heeft door de jaren heen bewezen een betrouwbare bouwpartner te zijn die kwalitatieve woningen bouwt op maat van ieders wensen. Vakmanschap en stijlvolle architectuur zijn dan ook enkele van onze fundamentele pijlers.

Dankzij het multidisciplinair bouwteam wordt het gehele bouwproces door één en dezelfde aannemer uitgestippeld. Alles gebeurt hier bij Qubo in Hamme. Van de administratieve voorbereidingen en het tekenen van het eerste lijntje voor uw bouwplan tot het indienen van de bouwaanvraag en de oplevering van de woning.

4. Uw droomwoning

Bij het ontwerp van uw droomwoning moet uiteraard rekening gehouden worden met de stedenbouwkundige voorschriften én uw budget. Andere niet onbelangrijke factoren zijn natuurlijk uw eigen wensen en behoeften. Ter voorbereiding van uw afspraken met potentiele bouwpartners denkt u best zelf al eens na over de indeling en stijl van uw woning. Stel uzelf volgende vragen:

Bij Qubo bent u steeds welkom voor een vrijblijvend gesprek. Aan de hand van verschillende vragen peilt onze bouwadviseur naar uw persoonlijke woon- en leefcultuur, uw stijl, uw voorkeuren en verwachtingen. Maak uw afspraak via info@qubo.be of bel naar 052 499 599.