Waarom nog starten met uw bouwplannen in 2020?

Het jaar 2020 is voor ons allemaal een bewogen jaar geworden. De plannen die we maakten met oudjaar, werden al snel opgeborgen toen we in maart te maken kregen met Covid-19. Het werd een jaar van zorgen voor elkaar en heel veel quality time. Een thuis waar we ons veilig voelen is dan ook meer dan ooit belangrijk. Maar dat is niet de enige reden waarom u toch uw bouwplannen zou moeten opstarten in 2020. Qubo legt u graag uit waarom u die bouwplannen van onder het stof moet halen.

1. Meer spaargeld

Heel wat mensen zagen hun geplande reisjes en uitstappen in het water vallen. Sommige hadden zelfs nog niet de kans gehad om een reis te boeken. Daarnaast werden de cafés en winkels gesloten waardoor de normale dagdagelijkse zaken opeens niet zo normaal meer leken.

Toch was er ook voor velen een positieve kant aan het verhaal. Tijdens het afgelopen jaar gaven we minder geld uit waardoor we meer hebben kunnen sparen. Dit geld kan u investeren in verschillende zaken waaronder uw eigen droomhuis.

2. Nood aan meer ruimte

Het grootste deel van zijn tijd brengt de Belg door op zijn werk. Deze uitspraak geldt niet voor 2020 waar telewerken de norm werd. We leerden alle hoekjes en kantjes van onze woning of appartement beter kennen.

Tijdens de lockdown kwam bij velen het besef dat ze meer ruimte wilden, een tuin miste,… Als gevolg gaan ze op zoek naar een woning die ze kunnen inruilen voor hun appartement. Waarom zou u dan niet bouwen? U weet ondertussen perfect wat u graag wil. Neem het zeker eens in overweging. Een vrijblijvend gesprek met een bouwbedrijf zoals Qubo kan je meer inzichten geven.

3. Lage rentes = goedkope woonlening

Net zoals in 2019 bleven de rentes in ons land dalen in 2020. Het tarief voor het afsluiten van een hypothecaire lening duikt al snel onder de 2%. Uw bouwplannen in 2020 realiseren zou u dus wel eens goedkoper kunnen uitkomen dan u dacht.

4. Duurzaam bouwen

We willen niet alleen zorg dragen voor elkaar, maar ook voor het milieu. Daarom is duurzaam bouwen een nieuwe trend. Wist u dat Qubo het label behaalde van Energiebewuste Aannemer? Ze realiseerden een Energie+ woning E=-12 (=nulenergiewoning + overproductie voor bv. het opladen van een elektrische wagen).

5. Goedkoper dan renoveren

Bouwen of renoveren? Een veel voorkomend dilemma. Echter kunnen bij het renoveren van een oude woning er nog lijken uit de kast vallen. U start met de verbouwing en stoot op onvoorziene veranderingen die moeten gebeuren. Dit betekent natuurlijk ook extra kosten.

Wie kiest voor bouwen komt in zulke situaties niet terecht. U begint als het ware van 0. Op voorhand krijgt u een kostenraming van de gehele woning binnen uw vastgelegde budget.

Er zijn dus heel wat redenen om uw bouwplannen nog te realiseren in 2020. Zit u nog met een aantal vragen? Qubo beantwoord ze graag tijdens een vrijblijvend gesprek. Contacteer ons hier.