ERG TROTS OP ONZE MERKNAAM... én beschermend

 

Hier bij QUBO zijn we trots. En fier. Fier op de kwaliteit die we elke dag weer leveren. Trots op de uitmuntende service die we bieden. QUBO, een knipoog naar de kubusvorm van vele moderne ontwerpen, staat voor QUality Building Organisation, en dat is niet toevallig.

We zijn al een hele tijd actief en bouwden een schat aan ervaring en kennis op. Ons bouwbedrijf, dat oorspronkelijk werd opgericht door Albert De Malsche en inmiddels werd overgedragen aan de volgende generatie, heeft altijd onder hetzelfde merk gewerkt. Want zo kent iedereen ons. Wij zijn dan ook sinds 14 juli 1991 actief onder de benaming QUBO.

Doorheen de jaren hebben onze cliënten de handelsnaam en merknaam QUBO, alsook het bijhorende logo en de typerende slogan “OMDAT BOUWEN PERSOONLIJK IS”, gelinkt aan kwaliteitsvol vakmanschap voor het bouwen van mooie, betaalbare en energiezuinige woningen met een lange levensduur. Wij vinden het zeer belangrijk om deze merken overeenkomstig te beschermen. Enkel zo kunnen we bestaande en potentiële klanten in staat te stellen om de juiste partner te kiezen voor hun projecten. Zonder gevaar voor verwarring …

Daarom hebben we sinds 1993 het beeldmerk, inclusief slogan, beschermd in de Benelux. Dit onder registratienummer 75855. Daarnaast is de benaming QUBO ook als woordmerk beschermd onder registratienummer 1391473. De bescherming dekt alle activiteiten gerelateerd aan de bouwsector. Het copyright op merk, slogan en logo behoren ook toe aan onze onderneming en dit uiteraard sinds de creatie ervan in 1991.

Onze vele tevreden klanten hechten grote waarde aan de benaming QUBO. We zullen dan ook de nodige stappen ondernemen tegen partijen die dezelfde of gelijksoortige bouwproducten of -diensten aanbieden onder een identieke of overeenstemmende merknaam, handelsnaam of slogan. Onze merknaam wordt actief bewaakt en elke inbreuk zal juridisch vervolgd worden. Zonder uitzondering. Dit geldt ook voor het gebruik van andere schrijfwijzen - zonder limitatief te willen zijn -  KUBO, CUBO, QUBE, KUUB, QUBIK, QUBUS, ... en combinaties waarin deze termen een dominante rol spelen. Wij merken namelijk dat de co-existentie met deze afgeleiden van QUBO tot daadwerkelijke verwarring leidt in de praktijk. 

Mocht u toch de merknaam QUBO, ons logo of een naam of beeldmerk dat visueel, fonetisch of conceptueel gelijkend is aan QUBO willen gebruiken, dan bekijken wij graag vooraf met u of het beoogde gebruik (onder bepaalde voorwaarden) gerechtvaardigd, dan wel een potentiële inbreuk is.