Qubo als merknaam gebruiken?

Beste, 

We zijn vereerd te ontdekken dat u graag dezelfde naam wil dragen als onze bouwonderneming. Wist u dat wij deze naam al dragen sinds 14 juli 1991? Qubo wordt dan ook door vele mensen gelinkt aan ontwerp en kwaliteitsvol vakmanschap.

Wij zullen u echter wel moeten teleurstellen. Rond het beeldmerk, inclusief de slogan, bouwde Qubo een muur waardoor sinds 2 augustus 1993 de oprichters het beschermen met hun leven onder het registratienummer 75855. Daarnaast is de benaming Qubo ook beschermd als woordmerk onder registratienummer 1391473. Tot slot behoren de copyright op het merk, de slogan en het logo ook tot onze onderneming. 
Zo te zien zal je even opnieuw moeten brainstormen over een mogelijk naam voor jouw onderneming. Bouwen is voor ons persoonlijk, maar ook onze merknaam. 

De nodige stappen zullen worden ondernomen tegen partijen die dezelfde of gelijksoortige bouwproducten of -diensten aanbieden onder een identieke of overeenstemmende merknaam, handelsnaam of slogan. Onze merknaam wordt actief bewaakt en inbreuk makend gebruik wordt juridisch vervolgd. Dit geldt ook voor het gebruik van andere schrijfwijzen zoals bijvoorbeeld KUBO, CUBO, CUBE, QUBIK, KUUB, QUBUS,…

Mocht u de merknaam QUBO, ons logo of een naam of beeldmerk die visueel, fonetisch of conceptueel gelijkend is aan QUBO willen gebruiken, dan bekijken wij graag vooraf met u of het beoogde gebruik (onder bepaalde voorwaarden) gerechtvaardigd, dan wel potentieel inbreuk makend is.