Nieuwsoverzicht

Benieuwd naar bouwbedrijf Qubo achter de schermen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste nieuwsflashes waarmee Qubo in de pers kwam. Ontdek ook de nieuwste trends, tips en tricks en bouwvoorschriften uit de bouw en blijf op de hoogte! Of volg ons op onze facebookpagina!Ik was vooral op zoek naar iemand die mij kon ontzorgen. Dat is een grote luxe.

De woning is voorzien van een ingebouwd zwembad en een extra doucheruimte op het gelijkvloerS.

Ze zijn schaars, de mooie stukjes bouwgrond in ons land. Zeker in regio Brussel moet je er bijna als bij wonder op vallen. Toen de bouwheer na jaren zoeken eindelijk beslag kon leggen op een uniek perceel in tweede bouwlijn, aarzelde hij geen moment. Hij zag zijn droom dichterbij komen en om die te realiseren, schakelde hij Qubo in.

Bouwen met Qubo


Bij Qubo zijn we gespecialiseerd in het bouwen van woningen op maat volgens de traditionele bouwkunst. Het grootste deel van onze realisaties is dan ook gebouwd op eigen grond van de bouwers. Daarnaast heeft Qubo ook een select aanbod gronden in een grond + woning formule. Dit is eerder weggelegd voor mensen die nog op zoek zijn naar een geschikte bouwgrond.
 

Qubo_bedrijfsfilm_2_Moment

Ik ga bouwen. Wat nu?

helm 3

De beslissing is gevallen. Na heel wat opzoekingswerk heeft u de knoop doorgehakt en kiest u resoluut voor bouwen. Wat zijn nu de verdere stappen die moeten genomen worden in het bouwproces?

Genomineerd: Motivator van het jaar


Elk jaar reikt Bouwunie een Gouden Baksteen uit aan een organisatie/politieke persoonlijkheid omwille van zijn/haar positieve impact op de bouwsector. Onder de bouwbedrijven worden 3 trofeeën uitgereikt aan de Motivator, de Initiator en de Innovator.
Qubo, maar vooral onze medewerkers werden genomineerd voor de award 'Motivator van het jaar' op het Gala van de Gouden Baksteen.
Bouwunie selecteerde ons bij de beste 3! 
 

BOW-9631-goudenbaksteen-2021-genomineerden-motivator

Het eerste ontwerp oversteeg onze stoutste verwachtingen

De alleenstaande garage doet dienst als een extra ruimte

Home Sweet Home, Het eerste ontwerp oversteeg onze stoutste verwachtingen. De meeste mensen die bouwen hebben een duidelijk idee van hoe hun ideale woning eruitziet. Die wensen goed overbrengen zodat de architect dit in een concreet plan kan vertalen, is dan weer een ander verhaal. 

BTW 6% afbraak en heropbouw: de spelregels


Het is eindelijk zover, de kogel is door de kerk! De regering besliste om de BTW van 6% op sloop en heropbouw van woningen uit te breiden naar het volledige Belgische grondgebied. Momenteel was deze BTW verlaging enkel van toepassing op 32 stedelijke gebieden. De uitbreiding naar het hele Belgische grondgebied is momenteel beperkt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022.

BTW 6% afbraak en nieuwbouw

Waarom nog starten met uw bouwplannen in 2020?

Qubo_bedrijfsfilm_plannen tekenen

Het jaar 2020 is voor ons allemaal een bewogen jaar geworden. De plannen die we maakten met oudjaar, werden al snel opgeborgen toen we in maart te maken kregen met Covid-19. Het werd een jaar van zorgen voor elkaar en heel veel quality time. Een thuis waar we ons veilig voelen is dan ook meer dan ooit belangrijk. Maar dat is niet de enige reden waarom u toch uw bouwplannen zou moeten opstarten in 2020. Qubo legt u graag uit waarom u die bouwplannen van onder het stof moet halen.

Landelijke feel met een hedendaagse look


Home Sweet Home, Landelijke feel met een hedendaagse look. Wie bouwt wil graag een woning waarin je tot rust kan komen. Zeker na een lange dag werken. Rust uit zich op diverse manieren: een uitgekiend programma binnenin enerzijds, zicht op een landelijke omgeving anderzijds. In dit project waar bovendien oog is voor levenslang wonen, zijn beide aanwezig. 

Qubo_StevenLore_Moerzeke-1017

Het gemak van een appartement in de vorm van een villa

Inpandige garage

Home Sweet Home, Het gemak van een appartement in de vorm van een villa. Wie voluit mag dromen bij de aankoop van een eertste woning, ziet een grote vrijstaande villa voor zich omgeven door een ruime tuin en veel groen. Vraag het mensen dertig jaar later en je krijgt een heel ander verhaal. Met een grote dosis woonervaring op zak, gaat de voorkeur dan eerder uit naar gebruiks- en onderhoudsgemak. Dit is exact wat dit koppel overkwam toen ze toe waren aan een grondige renovatie. 

Een modern interieur in een strak, landelijk jasje


Home Sweet Home, Een modern interieur in een strak, landelijk jasje. Bouwen is niet altijd een bewuste keuze, vaak overkomt het ons gewoon. Door gezinsuitbreiding en plaatstekort, een gebrek aan licht of contact met de tuin of simpelweg omdat je je gading niet vindt in het bestaande aanbod. Bij dit koppel was het een beetje de combinatie van al die factoren. Maar wie geef je dan de sleutel in handen om je
nieuwbouwproject in goede banen te leiden? De keuze bij hen viel uiteindelijk op Qubo, om meerdere redenen. De belangrijkste? ‘Ze tonen oprecht interesse in je project en ze respecteren het budget.’

Strak landelijk
eerste Vorige pagina 1 2 3 laatste