Nieuwsoverzicht

Benieuwd naar bouwbedrijf Qubo achter de schermen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste nieuwsflashes waarmee Qubo in de pers kwam. Ontdek ook de nieuwste trends, tips en tricks en bouwvoorschriften uit de bouw en blijf op de hoogte! Of volg ons op onze facebookpagina!Werfbezoek aan de eerste Energie+ woning in Belgiƫ in opbouw door Qubo

Energiezuinig bouwen

Magazine van Bouwunie, Betaalbaar en Energiezuinig Bouwen, nummer 5 - 2014 Bouwbedrijf Qubo leidde de leden van Bouwunie rond in hun Energie+ woning. Deze woning wekt meer energie op dan de woning verbruikt. De overschot aan energie kan mogelijks gebruikt worden voor het opladen van een elektrische wagen.

Persoonlijk bouwen is beter bouwen


Home Sweet Home, Persoonlijk Bouwen is Beter Bouwen, mei-juni 2014 Neem een kijkje achter de schermen bij Bouwbedrijf Qubo. De mensen zijn er goed op elkaar afgestemd om voor u de beste oplossing te zoeken. Het kader waarbinnen het bouwspel hier wordt gespeeld is zeer goed afgebakend. Zo wordt elk project op het einde van de rit een succes voor alle partijen.

Vide

Het verhaal achter sleutelklaar comfort

Sleutel op de deur

Home Sweet Home, Sleutelklaar Comfort, februari-maart-april 2014 Onze klanten uit Boom kozen bewust voor een energiezuinige sleutel-op-de-deurwoning om de eenvoudige reden: "Eén iemand volgt je hele project op en je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar vakmensen. Het is niet zo dat je niets kan wijzigen aan een sleutel-op-de-deurformule, zoals mensen vaak denken. Het is een heel flexibele manier van werken over de gehele lijn. Je weet altijd waar je aan toe bent met de sleutelklare aanpak van Qubo. Geen verrassingen, enkel duidelijkheid, ook dat is comfort."

Levenslang en tevreden thuis wonen


Home Sweet Home, Levenslang en tevreden thuis wonen, winter 2013 Een groeiend aantal mensen beslist op latere leeftijd om opnieuw te bouwen. Zo kunnen ze zelfstandig blijven wonen in een huis dat is aangepast aan de specifieke noden van hun leeftijd. De bouwheer van deze woning in Onkerzele verlangde naar een duurzame en functionele nieuwbouw, die hem zou toelaten om zelfstandig te genieten van de herst van het leven. 

Levenslang wonen

Klassiek en nostalgisch: de pastorie

Klassieke dakkapel

Beter bouwen en verbouwen, Klassiek en nostalgisch: de pastorie, oktober 2012 De pastoriewoning is geen stijl als een ander. Ze straalt traditie, romantiek en een zekere nostalgie uit. Van buiten klassiek, van binnen gezellig en warm. Zoals de woning van Christophe en Ann. De pastoriewoning in Waasmunster, gebouwd door de firma Qubo, beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsstandaard. Hier is geen sprake meer van systeembouw. Het bedrijf werkt als een traditioneel aannemingsbedrijf maar staat ook in voor de gehele coördinatie. De bouwheer heeft dus slechts één aanspreekpunt en hoeft zich na de ondertekening van de overeenkomst in principe van niets meer iets aan te trekken. 

"Er was eens een keuken en er kwam een huis rond"


Home Sweet Home, "Er was eens een huis en er kwam een huis rond", zomer 2012

Het huis van Kathleen en Wim bevindt zich in een woonerf aan een doodlopende straat, zeer rustig en gezellig gelegen. Van buitenaf gezn heeft dit huis een relatief eenvoudige vorm: één rechthoekig volume met de twee verdiepingen, niet onderkelderd. Het dak, dat niet het volledige woonvolume overkapt, herbergt een ruime zolder. Bart van Qubo legt de ‘eenvoud’ van het plan uit: “Compactheid is een noodzaak voor een energiezuinige woning. Veel in- en uitsprongen verhinderen immers het luchtdicht maken ervan.”Voor Qubo is het verder van belang dat een pand goed past in zijn omgeving en ook daar is de bouwfirma in geslaagd: de overige huizen op dit woonerf – ook van Qubo – vertonen een grote uniformiteit.


Strak - landelijke keuken

Derde architect, goede architect

Hedendaagse woning

Home Sweet Home, Derde architect, goede architect, zomer 2011 Derde keer, goede keer: het is een cliché maar in dit verhaal klopt het wel als een bus. Een gezin was in de buurt van Antwerpen op zoek naar een geschikte architect voor hun nieuwe woning. De woning was voorzien op een hoekperceel met een niet-alledaagse vorm, én evenmin de "ideale" oriëntering ten opzichte van de zon. Twee eerder aangesproken architecten beten er hun tanden op stuk. Dan vonden meneer en mevrouw op het internet het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Qubo. De vaklui van Qubo luisterden goed naar de wensen van de bouwheer. Ze ontwierpen en realiseerden een relatief compacte, moderne woning die probleemloos kon ingepast worden op het 'moeilijk' perceel. Veel licht, een super-efficiënte ruimtebenutting en veel praktisch comfort zijn de voornaamste kwaliteiten in deze tijdloze gezinswoning.

Door crisis worden ook villa's compacter en energiezuiniger


De Standaard, Villa's doen het met een maatje minder, 19-20 februari 2011 Worden er nog villa's gebouwd in deze crisistijden? Jawel, maar er gaat veel meer aandacht dan vroeger naar het efficiënt omspringen met de ruimte en het energieverbruik. Zelfs villa's worden compacter. Vroeger was dat per definitie een vrijstaande woning, maar sommige ontwerpers stappen intussen van dat concept af.

Open bebouwing

Wonen in harmonie tussen interieur en de omgeving

Klassieke open bebouwing

Home Sweet Home, Wonen in harmonie tussen interieur en de omgeving, winter 2011 Hoe belangrijk kleuren kunnen zijn om een harmonie te creëren tussen interieur en woning én tussen woning en omgeving, leerde Home Sweet Home bij Virginie Garikian, interior design coach, én bij bouwbedrijf Qubo. Virginie en haar gezin wonen in een prachtige manoir aan de rand van Brussel, midden het groen van aan de ene kant het machtige Zoniënwoud en aan de andere kant... haar eigen tuin! De statige woning kwam tot stand in een uiterst vlotte samenwerking tussen het echtpaar en bouwbedrijf Qubo uit Hamme.

Sleutel-op-de-deur driegevelwoningen | De perfectie nabij


Ik ga bouwen, Sleutel-op-de-deur driegevelwoningen | De perfectie nabij, juni 2010 Jan en Marleen moesten niet lang nadenken wanneer we hen de vraag stelden wat ze vandaag anders zouden willen aan hun woning. "Niets eigenlijk. We vinden alles, op een paar details na, perfect". Een compliment voor de firma Qubo woningbouw uit Hamme, waarmee Jan en Marleen vijf jaar geleden in zee gingen.

Driegevelwoning