Nieuwsoverzicht

Benieuwd naar bouwbedrijf Qubo achter de schermen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste nieuwsflashes waarmee Qubo in de pers kwam. Ontdek ook de nieuwste trends, tips en tricks en bouwvoorschriften uit de bouw en blijf op de hoogte! Of volg ons op onze facebookpagina!Levenslang landelijk wonen in Buggenhout

Landelijke woning

Home Sweet Home, Levenslang landelijk wonen in Buggenhout, november 2015 De eigenaars van dit mooie huis in het landelijke Buggenhout wisten van de meet af aan dat zij wilden bouwen. Meneer, een zelfstandige transporteur, had reeds een perceel ter beschikking en huren was niets voor het koppel. Het moest een huis worden in landelijke stijl, maar zonder al te veel fransjes. Verder was hun wens dat het huis zou kunnen mee-evolueren met de levensomstandigheden.
Het koppel wilde na de bouw meteen in hun woning instappen en genieten. Alles moest dus tijdens de bouw gebeuren en af raken. "We moeten ons nergens nog zorgen over maken. Qubo heeft ons vanaf het lastenboek ook stap voor stap op de hoogte gehouden van evolutie en kosten: de uiteindelijke afrekening scheelde maar € 10 met de vooropgestelde prijs!"
 

Bouw.TV: Het Energiebewuste Aannemer-label


Bouw.TV, Het Energiebewuste Aannemer-label, mei 2015 Bouw.TV was te gast in onze E+ woning te Sint-Amands en op een van onze werven. Zowel het label EnergieBewuste Aannemer werd besproken, alsook de E+ woning, ons energiezuinig bouwproject. Bekijk gerust dit korte filmpje en ontdek onze werkwijze door hieronder op 'meer info' te klikken. 
 

Energiebewuste Aannemer-Label

Meest energiezuinige woning van Belgiƫ: energiezuinigheid ten top

Energiezuinige woning

Home Sweet Home, Meest energiezuinige woning van België: energiezuinigheid ten top, augustus - september - oktober 2015 In Home Sweet Home botsen we wel vaker op unieke projecten, maar zelden is die term zo letterlijk te nemen als bij dit project. In een rustige verkavelingsstraat in Sint-Amands staat immers de meest energievriendelijke woning van België. En dat mag u heel letterlijk nemen. Deze energiepluswoning levert zelfs meer energie op dan een doorsnee gezin van vier kan verbruiken. Jazeker, het is mogelijk. En vergeet de clichés over ongezellige passiefwoningen, kleine ramen en kou in de winter. De woning die we bezoeken is een aantrekkelijk huis dat ruimte, comfort en esthetiek uitstraalt. 

Postume hulde aan op vakantie verongelukte werfleider tijdens Hamse Wedstrijd


Het Nieuwsblad, Collega's in actie voor overleden Willem in Watermolentriatlon, 9/06/2015 De werkgroep van de KOHA-basisschool Sint-Pieter organiseert al voor de 31ste keer de Watermolentriatlon in Hamme. Op zaterdag 13 juni vindt traditioneel de bedrijfventrialon plaats. Dit jaar staat het Hamse bouwbedrijf Qubo op een bijzondere wijze in de kijker. 'Eigenlijk niet onze firma op zich, maar wel onze vroegere werfleider Willem Huylebroeck', beklemtoont medebedrijfsleider Bart De Malsche. De 32-jarige Lebbekenaar kwam vorig jaar tijdens zijn vakantie met vriendin Lotte bij een tragisch verkeersongeval om het leven. 'Willem organiseerde voor ons bedrijf al jaren met veel engagement onze deelname aan de bedrijventriatlon', vervolgt Bart De Malsche. 'Daarom willen we de eerstvolgende bedrijventriatlon op een bijzondere manier opdragen aan hem. We zijn intussen ingeschreven met 17 ploegen. Alle deelnemers en supporters zullen na afloop tijdens de barbecue hun Willem T-shirt dragen, goed voor een hondertal mensen.'  

Postume hulde

Qubo ontwerpt en bouwt woning als energiecentrale

Energiezuinig

Voka ondernemers, E+, de woning van de toekomst?, nummer 5 - mei 2015 Vanaf 2021 is het verplicht om een Bijna EnergieNeutrale woning (of BEN-woning) te bouwen. Bouwbedrijf Qubo anticipeerde hierop met de bouw van een energiepostieve woning, die meer energie produceert dan verbruikt. Een E+ woning mag niet verward worden met een passiefwoning of een BEN-woning. Het doel van een passiefwoning is om een zo aangenaam mogelijk winter- en zomercomfort te hebben in combinatie met een zeer lage energievraag. Bij een E+ woning is er geen sprake meer van een energiebehoefte aangezien de woning meer energie opwekt dan eigenlijk nodig is.

Rondetafelgesprek met de bouwsector


Na de woonbonus: hoe opbouwend wordt het dit jaar? De Vrije Beroeper, januari - februari - maart 2015 Nee, de vastgoedmarkt stuikt niet in elkaar nu de woonbonus deels is afgeschaft. Na de rush eind 2014 blijft de Belg ook dit jaar volop huizen kopen, bouwen en verbouwen. "De woonbonus was een hype. De lage rente heeft veel meer impact", luidt de analyse. Hoe dan ook goed nieuws voor de bouwsector dus. Al blijven er pijnpunten. De Vrije Beroeper organiseerde een pittig gesprek met vastgoedmakelaar Gert Toye, notaris Vincent Van Walleghem, architect Urbain Van De Voorde en aannemer Bart De Malsche (Qubo).

Na de woonbonus

Qubo behaalt voor de 2e keer het label van EnergieBewuste Aannemer

Energiebewuste Aannemer

Website Bouwunie, Bouwunie reikt op Batibouw nieuwe labels "EnergieBewuste Aannemer" uit, 27/02/2015 Een energiebewuste aannnemer heeft de juiste kennis en ervaring om de klant met raad en daad bij te staan op vlak van energiezuinig bouwen en renoveren. Op de bouwbeurs Batibouw kreeg Qubo voor de tweede keer hun label "EnergieBewuste Aannemer". Dit label is 3 jaar geldig en wordt binnen deze periode meermaals gecontroleerd. Via cursussen, een examen en duidelijke engagementen heeft Qubo bewezen dat ze bewust omgaan met duurzaam en energiebewust bouwen en hun klanten deskundig kunnen adviseren en begeleiden.  Met het label onderscheidt de energiebewuste aannemer zich in een markt met talrijke aannemers die de term "energiebewust" gebruiken, maar deze niet altijd naar behoren invullen. 

Hams Ondernemersevent bij Bouwbedrijf Qubo


Haminfo, Hams ondernemersevent, succesvolle eerste editie, maart - april 2015 Op donderdag 4 december 2014 organiseerde de gemeente Hamme in samenwerking met Ondernemend Hamme, BusinessClub Zwaarveld, LVZ, Unizo en VOKA, het Hams Ondernemersevent. Meer dan 170 lokale ondernemers werden geboeid door gastsprekers Karel Van Eetvelt (gedelegeerd bestuurder van Unizo) en Bart De Waele (CEO van Wijs). Dit evenement werd georganiseerd in het kantoor van Qubo.

Hams ondernemersevent - Qubo

Informatiesessie EPB door VEA

vea

VEA (Vlaams Energie Agentschap), Informatiesessie energieprestatieregelgeving voor verslaggevers, 29/9/2014 De EPB-verslaggeving van alle woningen van Bouwbedrijf Qubo gebeurt door interne, vakbekwame EPB-verslaggevers. Door alle kennis inhuis te verzamelen is Bouwbedrijf Qubo erg goed georganiseerd en weten wij eenvoudig op uw behoeften in te spelen. De EPB-verslaggevers scholen zich permanent bij. Zo volgen zij de jaarlijkse informatiesessie van het VEA. De sessie vond plaats in het Consciencegebouw van de Vlaamse Overheid te Brussel.

Negentien 'slimme' woningen in nieuwe verkaveling Boserf


Het Nieuwsblad, Negentien 'slimme' woningen in nieuwe verkaveling Boserf, 9/9/14 In een zijarm van de Molenstraat in Moerzeke heeft Bouwbedrijf Qubo de verkaveling Boserf met 19 eigentijdse woningen gerealiseerd. 'Qubo biedt hier op een beperkte oppervlakte negentien comfortabele woongelegenheden aan, die elk met hun eigenheid toch een mooie eenheid vormen', complimenteert Schepen van Ruimtelijke Ordening Frans Van Gaeveren.

Boserf - Het Nieuwsblad