Nieuwsoverzicht

Benieuwd naar bouwbedrijf Qubo achter de schermen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste nieuwsflashes waarmee Qubo in de pers kwam. Ontdek ook de nieuwste trends, tips en tricks en bouwvoorschriften uit de bouw en blijf op de hoogte! Of volg ons op onze facebookpagina!



Meest energiezuinige woning van Belgiƫ: energiezuinigheid ten top

Energiezuinige woning

Home Sweet Home, Meest energiezuinige woning van België: energiezuinigheid ten top, augustus - september - oktober 2015 In Home Sweet Home botsen we wel vaker op unieke projecten, maar zelden is die term zo letterlijk te nemen als bij dit project. In een rustige verkavelingsstraat in Sint-Amands staat immers de meest energievriendelijke woning van België. En dat mag u heel letterlijk nemen. Deze energiepluswoning levert zelfs meer energie op dan een doorsnee gezin van vier kan verbruiken. Jazeker, het is mogelijk. En vergeet de clichés over ongezellige passiefwoningen, kleine ramen en kou in de winter. De woning die we bezoeken is een aantrekkelijk huis dat ruimte, comfort en esthetiek uitstraalt. 

Qubo ontwerpt en bouwt woning als energiecentrale


Voka ondernemers, E+, de woning van de toekomst?, nummer 5 - mei 2015 Vanaf 2021 is het verplicht om een Bijna EnergieNeutrale woning (of BEN-woning) te bouwen. Bouwbedrijf Qubo anticipeerde hierop met de bouw van een energiepostieve woning, die meer energie produceert dan verbruikt. Een E+ woning mag niet verward worden met een passiefwoning of een BEN-woning. Het doel van een passiefwoning is om een zo aangenaam mogelijk winter- en zomercomfort te hebben in combinatie met een zeer lage energievraag. Bij een E+ woning is er geen sprake meer van een energiebehoefte aangezien de woning meer energie opwekt dan eigenlijk nodig is.

Energiezuinig

Rondetafelgesprek met de bouwsector

Na de woonbonus

Na de woonbonus: hoe opbouwend wordt het dit jaar? De Vrije Beroeper, januari - februari - maart 2015 Nee, de vastgoedmarkt stuikt niet in elkaar nu de woonbonus deels is afgeschaft. Na de rush eind 2014 blijft de Belg ook dit jaar volop huizen kopen, bouwen en verbouwen. "De woonbonus was een hype. De lage rente heeft veel meer impact", luidt de analyse. Hoe dan ook goed nieuws voor de bouwsector dus. Al blijven er pijnpunten. De Vrije Beroeper organiseerde een pittig gesprek met vastgoedmakelaar Gert Toye, notaris Vincent Van Walleghem, architect Urbain Van De Voorde en aannemer Bart De Malsche (Qubo).

Hams Ondernemersevent bij Bouwbedrijf Qubo


Haminfo, Hams ondernemersevent, succesvolle eerste editie, maart - april 2015 Op donderdag 4 december 2014 organiseerde de gemeente Hamme in samenwerking met Ondernemend Hamme, BusinessClub Zwaarveld, LVZ, Unizo en VOKA, het Hams Ondernemersevent. Meer dan 170 lokale ondernemers werden geboeid door gastsprekers Karel Van Eetvelt (gedelegeerd bestuurder van Unizo) en Bart De Waele (CEO van Wijs). Dit evenement werd georganiseerd in het kantoor van Qubo.

Hams ondernemersevent - Qubo

Negentien 'slimme' woningen in nieuwe verkaveling Boserf

Boserf - Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad, Negentien 'slimme' woningen in nieuwe verkaveling Boserf, 9/9/14 In een zijarm van de Molenstraat in Moerzeke heeft Bouwbedrijf Qubo de verkaveling Boserf met 19 eigentijdse woningen gerealiseerd. 'Qubo biedt hier op een beperkte oppervlakte negentien comfortabele woongelegenheden aan, die elk met hun eigenheid toch een mooie eenheid vormen', complimenteert Schepen van Ruimtelijke Ordening Frans Van Gaeveren.

Persoonlijk bouwen is beter bouwen


Home Sweet Home, Persoonlijk Bouwen is Beter Bouwen, mei-juni 2014 Neem een kijkje achter de schermen bij Bouwbedrijf Qubo. De mensen zijn er goed op elkaar afgestemd om voor u de beste oplossing te zoeken. Het kader waarbinnen het bouwspel hier wordt gespeeld is zeer goed afgebakend. Zo wordt elk project op het einde van de rit een succes voor alle partijen.

Vide

Het verhaal achter sleutelklaar comfort

Sleutel op de deur

Home Sweet Home, Sleutelklaar Comfort, februari-maart-april 2014 Onze klanten uit Boom kozen bewust voor een energiezuinige sleutel-op-de-deurwoning om de eenvoudige reden: "Eén iemand volgt je hele project op en je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar vakmensen. Het is niet zo dat je niets kan wijzigen aan een sleutel-op-de-deurformule, zoals mensen vaak denken. Het is een heel flexibele manier van werken over de gehele lijn. Je weet altijd waar je aan toe bent met de sleutelklare aanpak van Qubo. Geen verrassingen, enkel duidelijkheid, ook dat is comfort."

Levenslang en tevreden thuis wonen


Home Sweet Home, Levenslang en tevreden thuis wonen, winter 2013 Een groeiend aantal mensen beslist op latere leeftijd om opnieuw te bouwen. Zo kunnen ze zelfstandig blijven wonen in een huis dat is aangepast aan de specifieke noden van hun leeftijd. De bouwheer van deze woning in Onkerzele verlangde naar een duurzame en functionele nieuwbouw, die hem zou toelaten om zelfstandig te genieten van de herst van het leven. 

Levenslang wonen

Klassiek en nostalgisch: de pastorie

Klassieke dakkapel

Beter bouwen en verbouwen, Klassiek en nostalgisch: de pastorie, oktober 2012 De pastoriewoning is geen stijl als een ander. Ze straalt traditie, romantiek en een zekere nostalgie uit. Van buiten klassiek, van binnen gezellig en warm. Zoals de woning van Christophe en Ann. De pastoriewoning in Waasmunster, gebouwd door de firma Qubo, beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsstandaard. Hier is geen sprake meer van systeembouw. Het bedrijf werkt als een traditioneel aannemingsbedrijf maar staat ook in voor de gehele coördinatie. De bouwheer heeft dus slechts één aanspreekpunt en hoeft zich na de ondertekening van de overeenkomst in principe van niets meer iets aan te trekken. 

"Er was eens een keuken en er kwam een huis rond"


Home Sweet Home, "Er was eens een huis en er kwam een huis rond", zomer 2012

Het huis van Kathleen en Wim bevindt zich in een woonerf aan een doodlopende straat, zeer rustig en gezellig gelegen. Van buitenaf gezn heeft dit huis een relatief eenvoudige vorm: één rechthoekig volume met de twee verdiepingen, niet onderkelderd. Het dak, dat niet het volledige woonvolume overkapt, herbergt een ruime zolder. Bart van Qubo legt de ‘eenvoud’ van het plan uit: “Compactheid is een noodzaak voor een energiezuinige woning. Veel in- en uitsprongen verhinderen immers het luchtdicht maken ervan.”Voor Qubo is het verder van belang dat een pand goed past in zijn omgeving en ook daar is de bouwfirma in geslaagd: de overige huizen op dit woonerf – ook van Qubo – vertonen een grote uniformiteit.


Strak - landelijke keuken