Nieuwsoverzicht

Benieuwd naar bouwbedrijf Qubo achter de schermen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste nieuwsflashes waarmee Qubo in de pers kwam. Ontdek ook de nieuwste trends, tips en tricks en bouwvoorschriften uit de bouw en blijf op de hoogte! Of volg ons op onze facebookpagina!Compact en kleurig

Compacte driegevelwoning

Home Sweet Home, Compact en kleurig, juni 2008 Dure grondprijzen leiden tot steeds kleinere bouwgronden. Wie erin slaagt daarop een compacte maar toch ruime woning in te planten, is zich goed bewust van de woonnoden en -wensen die jonge mensen in deze 21ste eeuw hebben. Een goede voorbereiding, voldoende communicatie en flexibiliteit om tijdens het bouwproces zo nodig nog bij te sturen waren de vereisten die hebben geleid tot dit geslaagd project. Deze woning is het resultaat van de samenwerking tussen het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Qubo en de zeer concrete wensen van een jong koppel dat - gezien de hoge opleiding - precies wist wat het wilde.

Dubbele passie voor bouwambacht


Riant wonen, Dubbele passie voor bouwambacht, 2008 De bouwheer diende zich aan als een professioneel 'techneut', iemand die een passie voor uiterste precisie verenigt met een zeldzaam gevoel voor creativiteit. De opdracht was zo gedetailleerd uitgewerkt, dat ze haast als lastenboek kon worden doorgekopieerd. Qubo leverde het gezochte tegengewicht om een uitgebalanceerde realisatie tot een goed einde te leiden.

Pastorijwoning

Een gebouw moet over dertig jaar nog altijd mooi zijn

Bedrijfsterrein Qubo

Ondernemers, Tijdloos, huiselijk en duurzaam voor nieuw bedrijfsgebouw Qubo, januari 2008 Albert De Malsche startte in 1991 bouwbedrijf Qubo op samen met zijn zonen Bart en Tom. Ondertussen groeide het familiebedrijf uit tot een solide onderneming met veertig medewerkers. De visie is gebleven, vertelt Bart De Malsche: "Onze visie is dat het ontwerpen en het bouwen van een woning hand in hand moeten gaan. Als architect moet je met de mensen een lange weg afleggen om uiteindelijk een mooie creatie te maken, waarin de klant zich letterlijk thuis voelt. Wij werken altijd op dezelfde manier: mensen vertellen ons hun behoeften, wij maken op basis daarvan een ontwerp en stellen een concept voor dat past binnen hun budget. We werken liefst met traditionele materialen en leggen de nadruk op duurzaam en onderhoudsarm, maar toch betaalbaar."

Villa met loftallures


Special Bouwen, Villa met loftallures, 2007 Een splinternieuw gebouw neerpoten en toch het gevoel krijgen dat u in een industriële loft woont? Geen gemakkelijke opdracht, maar Tom De Malsche en zijn vrouw Jessie gingen de uitdaging toch aan. In het Oost-Vlaamse Hamme realiseerden zij hun droomwoning. Licht speelde daarbij een prominente rol, wat zich vertaald heeft in veel open ruimtes, immens grote glaspartijen en avondlijke sfeerverlichting. "De woning staat ongeveer even ver van het centrum als van mijn eigen bedrijf in het nabijgelegen industriepark." Het bedrijf waarover Tom het heeft, is het bouwbedrijf Qubo, dat hij samen met zijn broer Bart runt.

Villa met brede glaspartijen

Modern en warm tegelijk

Modern

Special Bouwen, Modern en warm tegelijk, Zomereditie 2006 Een moderne, lichte en tegelijk warme woning die lang haar waarde zou behouden en mooi in relatie stond tot de omgeving. Dat waren de voornaamste eisen die Dirk en Michel in hun achterhooft hielden toen ze besloten te gaan bouwen. Veel tijd kost het ons niet om te constateren dat hun dromen in vervulling zijn gegaan. Zowel qua structuur als inrichting is deze tijdloze villa in alle opzichten geslaagd. Om hun plannen te realiseren deden ze beroep op bouwbedrijf Qubo. 

Mix van klassiek en modern


Special Bouwen, Mix van klassiek en modern, Wintereditie 2005 Modern en klassiek zijn twee totaal verschillende stijlen, maar soms gaan ze ook heel mooi samen. Dat bewijst bijvoorbeeld Marc De Nil met zijn villa. De meest trendy kleuren gaan hier hand in hand met antieke materialen. Het hele gebouw is een mix van oud en nieuw. Een deel van het huis dateert uit de jaren dertig, terwijl een anders stuk nog maar een jaar oud is.

Klassieke villa

Sleutelklaar, maar vooral persoonlijk

Sleutelklaar

Riant Wonen, Sleutelklaar maar vooral persoonlijk, december 2004 Kwaliteit en duurzaamheid aan een betaalbare prijs, wederzijds vertrouwen en een optimale kostenbeersing: al sinds 1991 vormen ze samen dé fundamenten van de succesvolle nieuwbouwprojecten van Qubo nv. Al even lang vormt bij het sleutelklare, familiale bouwbedrijf uit Hamme de inbreng van de klant de basis van elke samenwerking. Wie met Qubo in zee gaat, hoeft niet te kiezen uit een paar basismodellen. Integendeel, elke opdracht wordt individueel aangepakt en tot en met de definitieve uitvoering persoonlijk begeleid.
 

eerste 2 3 4 Volgende pagina laatste