Nieuwsoverzicht

Benieuwd naar bouwbedrijf Qubo achter de schermen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste nieuwsflashes waarmee Qubo in de pers kwam. Ontdek ook de nieuwste trends, tips en tricks en bouwvoorschriften uit de bouw en blijf op de hoogte! Of volg ons op onze facebookpagina!Het gemak van een appartement in de vorm van een villa

Inpandige garage

Home Sweet Home, Het gemak van een appartement in de vorm van een villa. Wie voluit mag dromen bij de aankoop van een eertste woning, ziet een grote vrijstaande villa voor zich omgeven door een ruime tuin en veel groen. Vraag het mensen dertig jaar later en je krijgt een heel ander verhaal. Met een grote dosis woonervaring op zak, gaat de voorkeur dan eerder uit naar gebruiks- en onderhoudsgemak. Dit is exact wat dit koppel overkwam toen ze toe waren aan een grondige renovatie. 

Een modern interieur in een strak, landelijk jasje


Home Sweet Home, Een modern interieur in een strak, landelijk jasje. Bouwen is niet altijd een bewuste keuze, vaak overkomt het ons gewoon. Door gezinsuitbreiding en plaatstekort, een gebrek aan licht of contact met de tuin of simpelweg omdat je je gading niet vindt in het bestaande aanbod. Bij dit koppel was het een beetje de combinatie van al die factoren. Maar wie geef je dan de sleutel in handen om je
nieuwbouwproject in goede banen te leiden? De keuze bij hen viel uiteindelijk op Qubo, om meerdere redenen. De belangrijkste? ‘Ze tonen oprecht interesse in je project en ze respecteren het budget.’

Strak landelijk

Geen betere partner kunnen dromen voor onze woning

De Muynck Zwijnaarde-6720-0818

Home Sweet Home, Geen betere partner kunnen dromen voor onze woning Bouwen. Het blijft één van de belangrijkste beslissingen in ons leven. En bovendien een moeilijke want wie vertrouw je jouw project toe? Het liefst wil je iemand die begrijpt wat je voor ogen hebt en dat vertaalt naar een plan op maat en die jou veilig door het bouwproces loodst. Met de ervaring van een eerder bouwproject en de kennis als tuinontwerper, koos deze klant voor bouwbedrijf Qubo. En daar hadden ze hun redenen voor... 

Tussen droomwoning en vakantieverblijf


Home Sweet Home, Tussen droomwoning en vakantieverblijf Het is nooit te laat om je dromen te realiseren. De oprichter van Qubo woonde lang op een appartement in het centrum van Hamme, maar zette vorig jaar toch de stap naar een nieuwbouwwoning in het rustig gelegen Van Eyckpark in Waasmunster. Het rechthoekige volume weerspiegelt op een stijlvolle manier wat efficiënt en kwaliteitsvol bouwen betekent. 

Moderne open bebouwing

Zekerheid in een onzekere tijd

Gorrebeeck-9358-0917

Home Sweet Home, Zekerheid in een onzeker tijd Een toenemend aantal mensen beslist op latere leeftijd om opnieuw te bouwen. Zo beslisten ook Lies en haar man om met Qubo hun droomwoning te bouwen. Lies was lang eigenaar van een drukkerij waar ze ook samen met haar man woonde. In 2013 zouden zij en haar man met het bedrijf uit Hamme een grote woning bouwen in Kruibeke. Tot die laatste jammerlijk overleed. Wat nu?

Radio 1 interviewt Qubo


Radio 1 - De bende van Annemie - "Bouwen is een kwestie van vertrouwen" Hoe komt het dat de aannemers van vandaag aarzelend toezeggen, afspraken afzeggen of maanden tijd uittrekken voor offertes? Annemie Peeters vroeg het aan Bart De Malsche, bedrijfsleider van bouwbedrijf Qubo.

Bart De Malsche bouwen is een kwestie van vertrouwen

Qubo opteert voor BTW-eenheidstarief in de bouwsector

Bouwbedrijf Qubo

Aannemer, "Btw-verschil tussen nieuwbouw en renovatie is absurd", editie november 2016
Om als bedrijfsleider in de bouwsector steeds een zicht te hebben op nieuwe tendensen en evoluties, kun je verschillende paden bewandelen. Bart De Malsche van bouwbedrijf Qubo opteerde ervoor om te zetelen in het directiecomité van Bouwunie. Zo weet hij welke thema's over pakweg tien jaar hot zullen zijn, en kan hij zaken aankaarten die hij als pijnpunten ervaart, zoals het 21%-btw-tarief voor de nieuwbouw. Het vakblad Aannemer had een gesprek met deze ondernemer van de tweede generatie.

Blog: Leven in de meest energiezuinige woning van Belgiƫ


Blogspot, Leven in "de meest energiezuinige woning van België", 3 januari 2016 De bewoner van de E+ (energieplus) woning in Sint-Amands is zo trots op zijn woning dat hij er een blog over schreef. Je kan hierop zijn eigen ervaringen lezen, alsook de live data van de zonnepanelen opvolgen!
De E+ woning wekt meer energie op dan een gemiddeld gezin van vier nodig heeft, dankzij het gebruik van verschillende energiezuinige technieken. Wat is nu het werkelijke effect van die technologieën? Wat werkt wel en wat niet? Is het de investering waard? Deze blog hoopt hier wat duidelijkheid in te bieden.
Klik hier om de blog te lezen, of hier om de live data te bekijken.

E+ Woning

De kangoeroewoning heruitgevonden

Kangoeroewoning

Home Sweet Home, De kangoeroewoning heruitgevonden, februari 2016 Steeds meer jonge gezinnen bekijken de optie om opnieuw met meerdere leden van de familie onder één dak te wonen. De kangoeroewoningen, zijn een vrij recent fenomeen dat de laatste tijd aan populariteit wint. In het landelijke dorp Londerzeel werd de gedroomde grond gevonden om hun project waar te maken: een dubbele woonst voor het jonge gezin, en de ouders van de heer des huizes.
Hoewel er gekozen werd voor een uniforme buitenkant, zijn de twee woonsten binnen volledig naar de hand van de bewoners gezet. Alles is in één geheel gehouden en zo lijkt het wel alsof er één groot huis staat, en geen tweewoonst. De inkom van de ouders is aan de zijkant van hun woonst geplaatst om zo goed het onderscheid te maken tussen de twee woningen.

Levenslang landelijk wonen in Buggenhout


Home Sweet Home, Levenslang landelijk wonen in Buggenhout, november 2015 De eigenaars van dit mooie huis in het landelijke Buggenhout wisten van de meet af aan dat zij wilden bouwen. Meneer, een zelfstandige transporteur, had reeds een perceel ter beschikking en huren was niets voor het koppel. Het moest een huis worden in landelijke stijl, maar zonder al te veel fransjes. Verder was hun wens dat het huis zou kunnen mee-evolueren met de levensomstandigheden.
Het koppel wilde na de bouw meteen in hun woning instappen en genieten. Alles moest dus tijdens de bouw gebeuren en af raken. "We moeten ons nergens nog zorgen over maken. Qubo heeft ons vanaf het lastenboek ook stap voor stap op de hoogte gehouden van evolutie en kosten: de uiteindelijke afrekening scheelde maar € 10 met de vooropgestelde prijs!"
 

Landelijke woning