Opleidingsdag Bouwvakkers

Ieder jaar organiseert Bouwbedrijf Qubo een opleidingsdag voor hun bouwvakkers. Deze dag heeft als doel bouwvakkers bij te scholen en up-to-date te houden met de veranderingen binnen de bouwwereld, maar ook om hun werk op de werf zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Dit jaar stond de opleidingsdag volledig in het teken van “niet harder, maar slimmer werken”. Zo kwam in het eerste deel ergonomie op het werk aan bod. Na een theoretische presentatie door IDEWE-preventieadviseur Bram, was het tijd om deze kennis om te zetten in de praktijk. Door verschillende situaties van op de werf na te bootsen, toonde Bram hoe de bouwvakkers hun lichaam zo min mogelijk belasten.

Daarna werd “energie nu en in de toekomst” besproken. In een interessante presentatie door energieconsulent Luc kwamen verschillende aandachtspunten zoals verwarming en isolatie aan bod.

Na een heerlijke lunch met soep en broodjes, werd “Qubo’s lastenboek door de ogen van de klant” behandeld. In deze boeiende presentatie door Guido werd duidelijk gemaakt dat alles moet bekeken worden vanuit het opzicht van de klant.

Als laatste werd er een opfrissing van het vaktechnisch luik gegeven. Deze leerzame dag werd afgesloten met een heerlijk glaasje cava.

Bekijk hier hoe deze dag verlopen is: